Bemutatkozás

Dr. Hegyi Eszter vagyok, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos és nemzetközileg elismert laktációs szaktanácsadó, IBCLC.  2010-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude minősítéssel. Már egyetemi tanulmányaim alatt eldöntöttem, hogy gyermekgyógyászattal szeretnék foglalkozni, így tudományos érdeklődésem e szakirány felé fordult.  2010 novemberében kezdtem rezidensképzésemet az ajkai Magyar Imre Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati, valamint Újszülött Osztályán. A szakvizsgára történő felkészülés során többek között a Heim Pál Kórházban, az I. és II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán, a Honvéd Kórház Perinatális Intenzív Centrumában és a Szent László Kórház Gyermekosztályán töltöttem gyakorlataimat.  Az ajkai kórházban 2010-től kezdődtek a „bababarát programnak” megfelelő szemléletbeli változások, amelyek későbbiekben meghozták a várt eredményt, és az intézmény  2012-ben elnyerte a „Bababarát Kórház” címet.  Rezidensként ezt a bababarát  szemléletet láttam, tanultam és teljes egészében magaménak érzetem, így 2015-ben elkezdtem a nemzetközi laktációs szaktanácsadói vizsgára felkészítő tanfolyamot.  A 2015-ös év életemben számos változást hozott, hiszen ekkor derült ki, hogy kisbabát várunk. A gyermekáldás tükrében még nagyobb lelkesedéssel vetettem bele magam a tanfolyamba. Ugyanebben az évben az addig szerzett szaktudásomról számot adva, dicsérettel szereztem meg a csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgámat. 2016 februárjában született meg a kisfiunk, aki a képzés második felét velem együtt „járta” végig. Már a munkahelyemen a „bababarát kórház program” megvalósítása, illetve a laktációs szaktanácsadói képzés során rá kellett döbbennem, hogy a szoptatással kapcsolatos ismeretek teljességgel hiányoznak az orvosképzésből.   A rengeteg információ, gyakorlat és egy másfajta szemlélet, amelyet a képzés alatt elsajátítottam, nemcsak a munkám során, hanem saját szoptatási gyakorlatomban is nagy segítségnek bizonyult. 2016. októberében tettem le a nemzetközi vizsgát, így jogosulttá váltam az IBCLC cím használatára.

2021-ben szereztem diplomát az  ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Integrált Szülő- csecsemő konzulens képzésén.

2023-ban elvégeztem a Lifestyle ProAcademy által szervezett  életmódorvos  továbbképzést, amely akkreditált  a nemzetközi életmódorvosi szakvizsga (IBLM) megszerzéséhez.

Amennyiben kérdése van a szoptatással kapcsolatban, vagy szoptat, de nehézségekkel küzd keressen bátran. Online tanácsadást, előre egyeztetve személyes konzultációt és  várandós felkészítést  is vállalok.

Itt ellenőrizheti, hogy érvényes IBCLC vizsgával rendelkezem.

Integrált szülő-csecsemő konzultáció (ISZCSK,  Hédervári-Heller és Németh) szakirányú továbbképzést elvégzett  szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként a képzés szaknévsorában is megtalálhatja elérhetőségeimet.

Az életmódorvos továbbképzésről itt tájékozódhat.